download (1)

Ombouw Caterpillar generatoren

Ombouw Caterpillar generatoren

Op verzoek van een klant, gespecialiseerd in de verhuur van generatorsets, hebben wij een drietal Caterpillar generatoren omgebouwd. Deze ombouw betrof het eenvoudig schakelbaar maken van de uitgangsspanning van de generatoren tussen 400 Volt en 690 Volt. Hierdoor wordt het inzetbereik van de generatorsets in de verhuurmarkt vergroot.

Om dit te realiseren zijn de wikkelingen van de generatoren voorzien van extra aansluitingen, waarmee zowel 400V alsook 690V als uitgangsspanning kan worden aangeboden. Het eenvoudig schakelbaar maken is bewerkstelligd door twee EMRI spanningsregelaars te installeren, die elk op een andere uitgangsspanning zijn ingesteld. Door een schakelaar om te zetten en de klemmenstroken aan te passen kan eenvoudig geschakeld worden tussen de verschillende spanningsniveaus.

Er is voor deze modificatie gekozen om EMRI spanningsregelaar van het type LXCOS te installeren, vanwege het grote bereik en accuratesse van deze spanningsregelaar. Om de functionaliteit te garanderen zijn de generatoren uitvoerig getest op onze proefstand.

Bram de Vreede
Bram de Vreede

Stay up to date.

Sign up our newsletter for latest article and news.
Update

Latest News & Article

Gewikkelde hoogkant koperspoel
Nieuws

Levering 300 speciale spoelen

Met trots levert EMRI Repair B.V. jaarlijks 300 speciale spoelen aan een zeer tevreden klant. De spoelen worden één voor één vervaardigd met zorgvuldig gewikkeld koperen profieldraad. De inzet voor precisie is duidelijk merkbaar in het nauwgezette proces waarbij elke spoel met uiterste zorg op de hoge kant van het profieldraad wordt gewikkeld, waardoor ze uitgroeien tot onmisbare componenten voor hoogwaardige lasapparaten.

EMRI onderscheid zich doordat deze speciale spoelen gewikkeld worden in onze eigen EMRI wikkelarij. Dit niet alleen om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook om een efficiënte doorlooptijd te garanderen.

Ons doel is om de verwachtingen van onze gewaardeerde klanten te overstijgen. Daarom blijven we streven naar de beste innovatieve oplossingen. Als u op zoek bent naar betrouwbare, hoogwaardige spoelen die voldoen aan alle eisen, dan bent u bij EMRI Repair B.V. aan het juiste adres!

Read More »
Nieuws

Balancing Generator

Vandaag hebben we deze grote 10-polige rotor van een 3,7MVA Hyundai generator gebalanceerd. EMRI heeft deze 5000kg wegende rotor zelf gewikkeld. De eerste is klaar, nog één te gaan! Previous

Read More »
Nieuws

LXCOS Family

2021 Release of newest LXCOS family members & firmware version 1.4.5 LXCOS AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 7 Amp LXCOS_LITE AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 3.5 Amp lower

Read More »
Nieuws

Opnieuw wikkelen van een stator

Trots presenteren wij u onze time-laps video van het wikkel proces van de stator van een roterende omvormer. De stator was door kortsluiting verbrand. U ziet de combinatie van vaardigheden,

Read More »