download (1)

M/V Bucentaur generator revisie

M/V Bucentaur generator revisie

EMRI REPAIR heeft het genoegen gehad om 4 generatoren van MV Bucentaur te mogen reviseren. Een naadloze samenwerking tussen EMRI REPAIR en EMRI SERVICES heeft voor een spoedige revisie gezorgd.

EMRI SERVICES heeft de 4 AVK generatoren aan boord losgekoppeld. De generatoren zijn vervolgens vervoerd naar de werkplaats in Ede.

Bij de aankomst in Ede zijn de generatoren volledig geïnspecteerd. De inspectie omvat het demonteren en reinigen van alle delen. De windingen zijn onder hoge druk gereinigd en vervolgens gedroogd. In dit vroege stadium bleken de windingen bij 3 van de 4 generatoren niet meer te voldoen aan de specificaties en is in overleg met de klant besloten om de ankers te herwikkelen.

Het wikkelen is in eigen huis uitgevoerd. Na het verwijderen van alle windingen zijn de ankers opnieuw gespoten, met profieldraad gewikkeld, geïmpregneerd met isolerende hars en dynamisch gebalanceerd.

Op verzoek van de klant zijn gelijktijdig de filterhuizen aangepast zodat een ander type filter gebruikt kon worden. Onze technicus paste de behuizing vakkundig aan zodat de nieuwe filters erin pasten, maar met behoud van het fabrieksuiterlijk.

De gereviseerde ankers zijn samengevoegd met de stators, de lagers zijn vervangen en de spanningsregelaars zijn vervangen voor EMRI LX10.2 spanningsregelaars. Deze spanningsregelaars zijn ontwikkeld door EMRI Electronics en behoren tot de meest geavanceerde en degelijke regelaars in de branche.

Om de revisie compleet te maken zijn de generatoren allemaal opnieuw gespoten in de originele kleur.

EMRI SERVICES heeft de generatoren aan boord van de MV Bucentaur opnieuw geïnstalleerd. De skids zijn gereinigd, de koppelingsrubbers zijn geïnspecteerd en opnieuw geïnstalleerd en om een lange levensduur van de machines te garanderen, zijn alle generatoren met een laser uitgelijnd.

Bram de Vreede
Bram de Vreede

Stay up to date.

Sign up our newsletter for latest article and news.
Update

Latest News & Article

Gewikkelde hoogkant koperspoel
Nieuws

Levering 300 speciale spoelen

Met trots levert EMRI Repair B.V. jaarlijks 300 speciale spoelen aan een zeer tevreden klant. De spoelen worden één voor één vervaardigd met zorgvuldig gewikkeld koperen profieldraad. De inzet voor precisie is duidelijk merkbaar in het nauwgezette proces waarbij elke spoel met uiterste zorg op de hoge kant van het profieldraad wordt gewikkeld, waardoor ze uitgroeien tot onmisbare componenten voor hoogwaardige lasapparaten.

EMRI onderscheid zich doordat deze speciale spoelen gewikkeld worden in onze eigen EMRI wikkelarij. Dit niet alleen om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook om een efficiënte doorlooptijd te garanderen.

Ons doel is om de verwachtingen van onze gewaardeerde klanten te overstijgen. Daarom blijven we streven naar de beste innovatieve oplossingen. Als u op zoek bent naar betrouwbare, hoogwaardige spoelen die voldoen aan alle eisen, dan bent u bij EMRI Repair B.V. aan het juiste adres!

Read More »
Nieuws

Balancing Generator

Vandaag hebben we deze grote 10-polige rotor van een 3,7MVA Hyundai generator gebalanceerd. EMRI heeft deze 5000kg wegende rotor zelf gewikkeld. De eerste is klaar, nog één te gaan! Previous

Read More »
Nieuws

LXCOS Family

2021 Release of newest LXCOS family members & firmware version 1.4.5 LXCOS AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 7 Amp LXCOS_LITE AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 3.5 Amp lower

Read More »
Nieuws

Opnieuw wikkelen van een stator

Trots presenteren wij u onze time-laps video van het wikkel proces van de stator van een roterende omvormer. De stator was door kortsluiting verbrand. U ziet de combinatie van vaardigheden,

Read More »