download (1)

VPI installatie in gebruik genomen bij EMRI Repair B.V.

VPI installatie in gebruik genomen bij EMRI Repair B.V.

Afgelopen maand is bij EMRI Repair B.V. in Ede een Vacuüm Pressure Impregnation (VPI) installatie in gebruik genomen. Met een diameter van 2,5 meter en hoogte van 4 meter is het daarmee de grootste VPI installatie die in Nederland staat opgesteld.

VPI Proces

Nadat een motor of generator is voorzien van nieuwe wikkelingen, is het van groot belang dat alle toegepaste isolatiematerialen met een speciale isolerende lak geïmpregneerd worden. Door de wikkelingen te impregneren in een VPI proces, worden de optimale omstandigheden gecreëerd om de wikkelingen en isolatiematerialen te conserveren.

In plaats van gewikkelde machines onder atmosferische druk te dompelen in de lak, wordt bij het VPI proces eerst een vacuüm gerealiseerd. Tijdens deze vacuüm fase wordt al het restvocht uit de machine onttrokken. Vervolgens wordt er onder vacuüm lak aan de wikkelingen toegevoegd. Na deze vacuüm fase wordt de impregneertank naar een overdruk gebracht, waardoor de lak als het ware diep in de wikkelingen wordt geperst. Door het VPI proces wordt voorkomen dat lucht wordt opgesloten in de isolatie en wikkelingen.

Dit zorgt voor een veel hogere isolatiekwaliteit en langere levensduur van gewikkelde machines ten opzichte van een standaard impregneer methode.

Kwaliteit

Moderne elektrische installaties stellen veel hogere eisen aan de isolatiekwaliteit. Denk hierbij aan hoogspanningsgeneratoren, frequentie geregelde motoren of windturbine generatoren. Betrouwbare reparatie van dergelijke machines is alleen mogelijk als gebruik wordt gemaakt van een VPI proces.

Met de aanschaf van deze VPI installatie is EMRI in staat dit proces in eigen beheer uit te voeren en maakt daarmee een grote stap in de verbetering van de kwaliteit en dienstverlening voor haar klanten.

Bram de Vreede
Bram de Vreede

Stay up to date.

Sign up our newsletter for latest article and news.
Update

Latest News & Article

Gewikkelde hoogkant koperspoel
Nieuws

Levering 300 speciale spoelen

Met trots levert EMRI Repair B.V. jaarlijks 300 speciale spoelen aan een zeer tevreden klant. De spoelen worden één voor één vervaardigd met zorgvuldig gewikkeld koperen profieldraad. De inzet voor precisie is duidelijk merkbaar in het nauwgezette proces waarbij elke spoel met uiterste zorg op de hoge kant van het profieldraad wordt gewikkeld, waardoor ze uitgroeien tot onmisbare componenten voor hoogwaardige lasapparaten.

EMRI onderscheid zich doordat deze speciale spoelen gewikkeld worden in onze eigen EMRI wikkelarij. Dit niet alleen om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook om een efficiënte doorlooptijd te garanderen.

Ons doel is om de verwachtingen van onze gewaardeerde klanten te overstijgen. Daarom blijven we streven naar de beste innovatieve oplossingen. Als u op zoek bent naar betrouwbare, hoogwaardige spoelen die voldoen aan alle eisen, dan bent u bij EMRI Repair B.V. aan het juiste adres!

Read More »
Nieuws

Balancing Generator

Vandaag hebben we deze grote 10-polige rotor van een 3,7MVA Hyundai generator gebalanceerd. EMRI heeft deze 5000kg wegende rotor zelf gewikkeld. De eerste is klaar, nog één te gaan! Previous

Read More »
Nieuws

LXCOS Family

2021 Release of newest LXCOS family members & firmware version 1.4.5 LXCOS AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 7 Amp LXCOS_LITE AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 3.5 Amp lower

Read More »
Nieuws

Opnieuw wikkelen van een stator

Trots presenteren wij u onze time-laps video van het wikkel proces van de stator van een roterende omvormer. De stator was door kortsluiting verbrand. U ziet de combinatie van vaardigheden,

Read More »