• Testen & Classificatie


    Volledig belast beproefd
    Lees meer
Customer SupportNow available

Experts in rotating energy

Met een centrale ligging in Nederland, biedt EMRI Repair vanuit haar vestiging in Ede alle faciliteiten die nodig zijn om alle reparaties aan elektromotoren en generatoren op vakkundige en professionele wijze uit te kunnen voeren.


EMRI Repair faciliteiten

Een modern ingerichte werkplaats met een oppervlak van 2500m2
-  Opslagfaciliteiten met een oppervlak van 1250m2
-  Goed uitgeruste wikkelafdeling met een oppervlak van 500m2
-  Pyrolyse oven
-  Droog- en bakovens
-  Impregneerfaciliteiten
-  Wikkelautomaten voor productie van ronddraadwikkelingen
-  Wikkelbank voor wikkelen ankers (poolrad) tot 3 meter lengte
-  Productieapparatuur voor vormspoelen met profieldraad
-  Mechanische werkplaats voor bewerken van collectoren
-  Draaierij voor reparatie van assen en lagerpassingen
-  Balanceerbanken voor dynamisch balanceren tot 3 ton
-  Kraanbanen met een hefvermogen tot 20 ton
-  Proefveld voor belast beproeven van motoren en generatoren
-  Proefveld om netparallel bedrijf van meerdere generatoren tegelijk te testen

EMRI Repair kwaliteit

Wij garanderen onze klanten de hoogste kwaliteit, service en flexibiliteit. Om dit te kunnen waarborgen hebben wij het ISO 9001 kwaliteitssysteem in onze organisatie geïmplementeerd.

EMRI Repair VPI installatie

In 2018 heeft EMRI Repair B.V. in Ede de Vacuüm Pressure Impregnation (VPI) installatie in gebruik genomen. Met een diameter van 2,5 meter en hoogte van 4 meter is het daarmee de grootste VPI installatie die in Nederland staat opgesteld.

VPI Proces

Nadat een motor of generator is voorzien van nieuwe wikkelingen, is het van groot belang dat alle toegepaste isolatiematerialen met een speciale isolerende lak geïmpregneerd worden. Door de wikkelingen te impregneren in een VPI proces, worden de optimale omstandigheden gecreëerd om de wikkelingen en isolatiematerialen te conserveren.

In plaats van gewikkelde machines onder atmosferische druk te dompelen in de lak, wordt bij het VPI proces eerst een vacuüm gerealiseerd. Tijdens deze vacuüm fase wordt al het restvocht uit de machine onttrokken. Vervolgens wordt er onder vacuüm lak aan de wikkelingen toegevoegd. Na deze vacuüm fase wordt de impregneertank naar een overdruk gebracht, waardoor de lak als het ware diep in de wikkelingen wordt geperst. Door het VPI proces wordt voorkomen dat lucht wordt opgesloten in de isolatie en wikkelingen. Dit zorgt voor een veel hogere isolatiekwaliteit en langere levensduur van gewikkelde machines ten opzichte van een standaard impregneer methode.

VPI Kwaliteit

Moderne elektrische installaties stellen veel hogere eisen aan de isolatiekwaliteit. Denk hierbij aan hoogspanningsgeneratoren, frequentie geregelde motoren of windturbine generatoren. Betrouwbare reparatie van dergelijke machines is alleen mogelijk als gebruik wordt gemaakt van een VPI proces.

Met de aanschaf van deze VPI installatie is EMRI in staat dit proces in eigen beheer uit te voeren en maakt daarmee een grote stap in de verbetering van de kwaliteit en dienstverlening voor haar klanten.