download (1)

Tevreden klanten komen terug

Tevreden klanten komen terug

Revisie van schroefgenerator.

In het verleden heeft EMRI voor de Skandi Foula een generator gereviseerd. Omdat ze erg tevreden waren over het geleverde werk is EMRI opnieuw ingeschakeld, alleen nu voor een zustership, de Skandi Rona.

Het betrof een Siemens 1FJ2 633-8SB92, 1620 KVA schroefgenerator.

Bij demontage in de werkplaats werd snel duidelijk dat de generator kortsluiting had gemaakt in de hoofdwikkelingen. Bij nadere inspectie bleek de kortsluiting afkomstig te zijn uit één groef in de stator. Hierdoor zijn de wikkelingen uit de groef gebarsten. Door de vrijgekomen hitte zijn een aantal lamellen van het blikpakket met elkaar versmolten. Dit is vakkundig verwijderd om gelijksoortige problemen in de toekomst te voorkomen. De gehele stator is vervolgens opnieuw gewikkeld. Het anker is uit verder onderzoek in orde bevonden.

Het lagerhuis en de rotor-as waren dermate versleten dat ook hier reparatie nodig was. Deze zijn in huis gerepareerd. Vervolgens zijn de lagers aan beide zijde van de generator vervangen.

De originele spanningsregelaar is vervangen voor een EMRI LX10.2. Omdat wij een grote voorraad spanningsregelaars hebben zijn dergelijke elektrische bewerkingen snel uit te voeren.

Tot slot is de generator op de EMRI testfaciliteit onder toeziend oog van DNV getest en goedgekeurd voor maritiem gebruik.

Bram de Vreede
Bram de Vreede

Stay up to date.

Sign up our newsletter for latest article and news.
Update

Latest News & Article

Gewikkelde hoogkant koperspoel
Nieuws

Levering 300 speciale spoelen

Met trots levert EMRI Repair B.V. jaarlijks 300 speciale spoelen aan een zeer tevreden klant. De spoelen worden één voor één vervaardigd met zorgvuldig gewikkeld koperen profieldraad. De inzet voor precisie is duidelijk merkbaar in het nauwgezette proces waarbij elke spoel met uiterste zorg op de hoge kant van het profieldraad wordt gewikkeld, waardoor ze uitgroeien tot onmisbare componenten voor hoogwaardige lasapparaten.

EMRI onderscheid zich doordat deze speciale spoelen gewikkeld worden in onze eigen EMRI wikkelarij. Dit niet alleen om de hoogste kwaliteit te kunnen waarborgen, maar ook om een efficiënte doorlooptijd te garanderen.

Ons doel is om de verwachtingen van onze gewaardeerde klanten te overstijgen. Daarom blijven we streven naar de beste innovatieve oplossingen. Als u op zoek bent naar betrouwbare, hoogwaardige spoelen die voldoen aan alle eisen, dan bent u bij EMRI Repair B.V. aan het juiste adres!

Read More »
Nieuws

Balancing Generator

Vandaag hebben we deze grote 10-polige rotor van een 3,7MVA Hyundai generator gebalanceerd. EMRI heeft deze 5000kg wegende rotor zelf gewikkeld. De eerste is klaar, nog één te gaan! Previous

Read More »
Nieuws

LXCOS Family

2021 Release of newest LXCOS family members & firmware version 1.4.5 LXCOS AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 7 Amp LXCOS_LITE AC 100-480 Volt 50/60 Hertz generators, 3.5 Amp lower

Read More »
Nieuws

Opnieuw wikkelen van een stator

Trots presenteren wij u onze time-laps video van het wikkel proces van de stator van een roterende omvormer. De stator was door kortsluiting verbrand. U ziet de combinatie van vaardigheden,

Read More »